Degustare de…BERE

Nu stiu cum se intampla, dar pe oriunde ma duc, tre’sa fie ceva cu alcool. E clar un facut, pentru Gulia&tonic I mean 🙂

Azi de exemplu am fost impreuna cu Daniela si Emil la Conferinta de Marketing Cultural organizata de cei de la Konzept Consulting. A fost foarte fain sa decopar OMUL care a venit cu IDEEA, care idee dupa multa munca si cu multa pasiune si daruire s-a transformat in ceva maret!

L-am cunoscut pe Cristian Chiriac pe care il stiam pentru Festivalul International de Teatru de la Sibiu, insa azi am aflat cate alte multe lucruri frumoase a facut. Voi stiati ca „Faust” in regia lui Silviu Purcarete este apreciat la nivel internationat si ca imediat ce sunt scoase la vanzare bilete se vand aproape instant? Nici eu, am aflat azi de la cel care are grija de viata culturala a sibienilor.

Am cunoscut-o pe Chris Simion si am aflat cum a pus pe picioare Festivalul International de Teatru Independent Undercloud si ce obstacole intampina an de an.

De asemenea, l-am cunoscut si pe Mihai Paun, cel fara de care Castelul Banffy de la Bonţida, ar fi fost un castel oarecare si nicidecum domeniul care gasduieste an de an Electric Castle.

Am cunoscut si cativa dintre oamenii din spatele brand-urilor sau agentiilor care sustin astfel de proiecte culturale si care ne-au dat si cateva tips&tricks pentru obtinerea de sponsorizari.

Insa la finalul conferintei a venit surpriza!

Staropramen ne-a pregatit o degustare de…bere!

Un domn somelier cu experienta de 23 de ani in ale degustatului de licori ne-a purtat cu gandul si cu simturile prin povestile celor patru tipuri de bere Staropramen: Premium, Unfiltered, Granat si Dark Beer.

Staropramen

Am invatat sa privim si sa apreciem altfel berea, am invatat cum sa o analizam, cum sa o mirosim si cum sa o degustam.

Staropramen Bere Degustare

Mi s-a parut interesant ca cehii au gandit berea pilsner (berea blonda) ca un aperitiv inainte de masa, precum whisky-ul sau vinul sec. Si mi-a mai placut ca cei de la Staropramen nu s-au limitat la clasicele 3 tipuri de bere si au creat-o si pe a patra: Granat, care este un lager caruia i s-au mai adaugat cateva tipuri de malt “speciale” pentru o culoare mai inchisa si un gust mai putin mai amar si caramelizat.

Si acum, daca ar fi sa aleg intre cele patru…ar fi cam dificil! Ok, nu imi place berea neagra in general, deci am ramas cu trei variante. Ok, lupta se da intre nefiltrat si granat!

Ma decid tura urmatoare 😀

Lasă un răspuns