Cum am scăpat de insomnie?

O oaie, două oi, trei oi….cinci sute treizeci și nouă de oi…

Da, ați ghicit, e vorba de insomnie, de acele clipe îngrozitoare în care Moș Ene nu vrea sub nicio formă să vină pe la gene, deși tu-l aștepți pregătit, gata să te cufunzi în lumea odihnitoare a somnului.

Uneori, când ne e greu să adormim, jurăm să reducem cantitatea de cafea, să respectăm toate indicațiile specialiștilor: cum să nu mănânci târziu, cum să abandonezi televizorul, calculatorul sau telefonul după o anumită oră, cum să asculți o muzică liniștitoare înainte de culcare, să reduci lumina…și multe, multe altele.

Apoi, mai ales cei trecuți de prima tinerețe, știu cum e să adormi repede, frumos, dar să te trezești după 3 ore de somn și, în lipsă de altceva, să te ia gândurile. Atunci, parcă, toate problemele își dau întâlnire în capul tău și, sub nicio formă, nu vor să te lase în pace. De necrezut, dar la 4 dimineața e foarte important ce a zis mătușa, de ce a nins în Sahara, de ce șeful mi-a dat mie să rezolv dosarul acela (are ceva cu mine, clar), sau unde a dispărut pisica vecinul de la 4….și lista fiecăruia poate continua la nesfârșit. Uneori e de ajuns un mic zgomot și somnul s-a dus, dar alte ori el dispare pur și simplu fără un motiv logic.

În ambele cazuri e clar ce zi urmează: sumbră. În afară de cearcănele inevitabile apar, în mod evident, stări de somnolență, de apatie sau nervozitate, anxietate, mintea este încețoșată și puterea de concentrare scade dramatic, direct proporțional cu numărul orelor de somn dormite și invers proporțional cu numărul problemelor dezbătute în intervalul de veghe.

Când acest sport, număratul oilor noaptea, a devenit un obicei, un tipar repetitiv, e un semnal de alarmă care ne avertizează că ceva trebuie schimbat. Și asta cât mai urgent pentru că, în timp, organismul se resimte și, uite așa, încet și sigur, poate crește, spre exemplu, riscul de infarct miocardic ori de accident vascular cerebral. Studiile au arătat că insomnia poate genera boli de inimă, diabet, astm, dereglări hormonale, nervozitate, depresie sau anxietate.

În condițiile în care, conform statisticilor, 25% din populația lumii suferă de insomnie, este normal că industria farmaceutică nu a stat degeaba și, astfel, a apărut o amplă paletă de medicamente dedicate inducerii somnului și, implicit, corelat cu ele, o largă varietate de efecte secundare nedorite.

Mai blânde, tratamentele naturiste și homeopate, pot și ele contribui la diminuarea efectelor insomniilor, dar tot fără să ajungă la cauza problemei.

Din fericire, în căutările mele (pentru că da, am fost și eu insomniacă ani buni) am descoperit Vital Protect, un mic dispozitiv (generator de frecvență Schumann pentru cine se pricepe) care, printre multiplele sale efecte despre care am mai vorbit, contribuie și la îmbunătățirea somnului.

Purtarea lui în apropierea corpului nu face minuni peste noapte dar, din proprie experiență pot spune că, încet dar sigur, somnul meu a început să se îmbunătățească devenit mai profund, mai liniștit și mai odihnitor. Perioada de somn a crescut treptat și, ca un amuzament, pot spune că și cățelul meu, care bătrân și bolnav fiind mă trezea uneori noaptea, doarme mult mai bine.

Specialiștii spun că păienjenișul de radiații electromagnetice în care trăim ar fi, în principal, vinovat de stările noastre de oboseală, de insomnii, migrene sau lipsa puteri de concentrare. Ei bine, Vital Protect tocmai aici acționează, oferind protecție împotriva radiațiilor electromagnetice și dinamizând forța vitală.

Dacă vă sperie tehnologia, sau pur și simplu nu credeți acest dispozitiv poate avea asemenea efecte, aflați că Vital Protect are certificare ISO 9001, standardul cu cea mai largă răspândire și aplicare în ce privește îndeplinirea condițiilor de calitate a bunurilor.

Totodată, vă rog să țineți cont că Vital Protect nu reprezintă un aparat medical și nu este destinat diagnosticării, tratării sau vindecării bolilor, de aceea nu înlocuiește medicamentele sau indicațiile prescrise de medic. Efectele benefice ale acestei tehnologii stimulează funcționarea optimă a organismului și sunt complementare oricărei alte forme de tratament sau terapie.

Lasă un răspuns