Arhive lunare: februarie 2018

Implant Pentru Refuz lansează noul single „Între-deschis”, în colaborare cu Adrian Despot

Implant Pentru Refuz lansează în această primăvară noul single „Între-deschis”  printr-un turneu naţional care va poposi în mai multe oraşe. Melodia este primul extras de pe noul album al trupei, acesta fiind anunţat pentru începutul anului 2019.

Implant Pentru Refuz anunță o colaborare specială pentru noua melodie, Între-Deschis.  Este vorba despre Adrian Despot, solistul formației Viţa de Vie.

„Cu Adrian ne leagă o prietenie veche, care a început prin 2001, odată cu înregistrarea albumului Oameni Fără Fetze. Adi a realizat atunci o variantă acustică a melodiei  În interior, care ne-a rămas în suflet”, Implant Pentru Refuz.

Noul single al trupei tratează zona gri dintre gânduri, concepte și universuri antagonice, dintre trecut şi viitor, situându-se în tărâmul dintre vis și realitate. Melodia va fi însoțită de un videoclip, realizat de către vechii colaboratori ai trupei, Electronic Rezistance.

Turneul de lansare va debuta pe 28 februarie la Bucureşti cu un concert în Expirat Halele Carol avându-i ca invitați pe Sunet Fin şi va continua în următoarele oraşe: Constanța, Buzău, Timișoara, Oradea, Cluj etc.

[Cronică de film] Phantom Thread – Firul fantomă

O să încep review-ul ăsta într-un mod total atipic, cu concluzia pe care am tras-o din filmul Phantom Thread – Firul fantomă: a girl must always know her mushrooms!

După ce o să vedeți filmul o să înțelegeți la ce mă refer și o să știți că nu e vorba strict despre ciuperci, ci despre orice truc sau „armă secretă” de care dispunem și de care ne putem folosi în relațiile cu ceilalți.

Povestea ne poartă în anii ’50 în lumea somptuoasă și extrem de riguroasă a renumitul croitor din Londra, Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) . Acesta, alături de sora sa, Cyril (Lesley Manville), se află în centrul modei britanice, îmbrăcând regalitatea, starurile de cinema, în stilul distinct al Casei Woodcock. Burlac convins, Reynolds se bucură de compania femeilor frumoase atât cât are nevoie de ele, pentru inspirație și pentru defilări, basically niște bibelouri.

Toate aceste se vor schimba odată cu apariția în viața lui a unei tinere fermecătoare și extrem de determinată. Deși planurile lui pentru Alma (Vicky Krieps) sunt aceleași ca în cazul celorlalte femei, ea reușește să se strecoare în sufletul artistului și să devină element central al vieții sale. Citește în continuare [Cronică de film] Phantom Thread – Firul fantomă

Ivan Pescar s-a deschis și în București!

V-am mai zis eu, universul ăsta are un simț al umorului fin. Nici nu m-am întors bine din Tulcea că și primesc un mail, eram anunțată că Ivan Pescar s-a deschis și în București!

Da, da, restaurantul ăla fain de pe faleza Dunării din Tulcea are de acum un frățior și la București!

Voi vă dați seama? Ciorba aia de pește și icrele alea geniale sunt atât de aproape! olalalalalaaa! Sunt curioasă ce scrie pe ușa de la toaleta femeilor…tot pupăză?

Ivan Pescar & Scrumbia Bar, primul restaurant cu specific pescăresc deltaic, este un proiect culinar cultural al Asociației Ivan Patzaichin-Mila 23 și al Asociației RO-PESCADOR, ce propune publicului gusturi din Delta Dunării, no fusion, rețete tradiționale gătite de lipovence, însoțite de vinuri de Dobrogea. Este o reimplantare, la București, a experienței primului restaurant Ivan Pescar deschis la Tulcea în anul 2015 și distins în 2017 cu Titlul de Excelență TripAdvisor. Citește în continuare Ivan Pescar s-a deschis și în București!

Peste 80 de filme în competiție pentru Gala Premiilor Gopo 2018

23 de lungmetraje, 12 documentare și 49 de scurtmetraje lansate în cinematografe sau festivaluri în 2017 au intrat oficial în cursa pentru nominalizări la Premiile Gopo 2018.

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România, ajunsă la cea de-a XII-a ediție, va avea loc pe 19 martie 2018, în București.

Printre filmele eligibile la categoria lungmetraj de ficțiune se regăsesc “Ana, mon amour” (r. Călin Peter Netzer), câștigătorul Ursului de Argint pentru cea mai bună contribuție artistică la Berlinale, “Fixeur” (r. Adrian Sitaru), propunerea României la Premiile Oscar, Aniversarea” (r. Dan Chișu), “Breaking News” (r. Iulia Rugină), producții românești aflate în fruntea clasamentului în ceea ce privește succesul la box-office precum “Octav” (r. Sergiu Ioan Celebidachi), “Ghinionistul” (r. Iura Luncașu) și “6,9 pe scara Richter” (r. Nae Caranfil), sau debuturile în lungmetraj “Marița (r. Cristi Iftime), Un pas în urma serafimilor” (r. Daniel Sandu) și „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor” (r. Emanuel Pârvu).

Lista completă a lungmetrajelor eligibile poate fi consultată pe site-ul Premiilor Gopo: http://premiilegopo.ro./filme/2018 Citește în continuare Peste 80 de filme în competiție pentru Gala Premiilor Gopo 2018

[Cronică de film] The Death of Stalin / Moartea lui Stalin

Și-am fost să vedem un film pe care nu credeam vreodată că am să-l văd, o parodie despre perioada din jurul morții lui Stalin. Regizat de Armando Iannucci, filmul The Death of Stalin / Moartea lui Stalin este o comedie neagră, ce scoate în evidență absurdul și depravarea acelor vremuri.

Povestea nu se concentrează atât pe cauza sau pe decesul în sine, cât pe efectele acestuia în peisajul politic și implicit în toată Rusia. Vedem cum oamenii importanți din politică devin dintr-o gașcă unită ce funcționa perfect pentru a-l servi pe “Părintelui Națiunii”, cei mai mari dușmani orientați strict către indeplinirea propriului obiectiv. Cine și cum ajunge să fie cel mai jmecher om din stat aflați văzând filmul. Citește în continuare [Cronică de film] The Death of Stalin / Moartea lui Stalin