Mi se pare mie sau de când m-am apucat de școala de șoferi au tot apărut filme cu mașini?
Fast & Furious, Overdrive, Cars, Transformers…. și aseară am fost să vedem Baby Driver!
Povestea e cam așa: pentru ca jaful să iasă perfect, rolul fiecărui membrul este esențial. Filmul urmărește povestea lui Baby (Ansel Elgort), un tip cam cute și cu o față inocentă, care își petrece fiecare secundă din zi pe ritmul pieselor din iPod, dar care se pricepe atât de bine la mașini, că ar face invidios pe oricine din Fast & Furious 1 și până la 8! Îi face invidioși și pe ăia din filmele care nu s-au turnat incă!
Pe cât de mult îi place lui Baby să conducă mașini, pe atât de mult își dorește să scape de acest „job”… mai ales acum când pe radar i-a apărut frumoasa Deborah (Lily James), cântând melodia perfectă.
Reușește Baby să se „pensioneze” și să… get the girl?
Evident asta nu veți afla de la mine 🙂 Citește în continuare [Cronică de film] Baby Driver→
Și-am fost să vedem al cincilea film din seria Transformers, Transformers: The Last Knight – Ultimul cavaler.
Ce să vezi? Merlin, vrăjitorul, chiar el, a fost ajutat de Transformeri! Ăștia mai metalici așa de fel, i-au dat lui Merlin o jucărică jmecheră rău cu care a făcut el ordine între bine și rău. Acum, câțiva anișori mai tarziu, lumea este în căutarea acestui artefact care, în mâinile nepotrivite, duce la renașterea planetei Cyberytron și distrugerea planetei Pământ.
Și de aici toată alergătura și bătaia. De partea binelui îi avem pe lord Folgan (Anthony Hopkins), Cade Yeager (Mark Wahlberg), o profesoară de la Oxford (Laura Haddock), Bumblebee și prietenașii săi.
Cea de a doua ediție a Festivalului de film de la Buzău, BUZZ CEE, propune în competiție 29 de filme din 16 țări. Acestea au fost selectate pentru a concura în patru secțiuni competiționale BUZZ CEE.
Festivalul de film BUZZ CEE, care se va desfășura la Buzău, în perioada 4 – 9 iulie 2017, cuprinde o competiție internațională, cu scopul de a promova cele mai bune filme realizate de regizori din Europa Centrală și de Sud-Est. Secțiunile din cadrul competiției sunt: lungmetraj, film documentar, scurtmetraj și film studențesc.
Din cele peste 1600 de filme înscrise în competiția BUZZ CEE, echipa de critici de film alcătuită din Florin Barbu, Cristi Mărculescu și Bogdan Beșliu a selecționat un număr de 29 de filme din 16 ţări, care vor concura pentru trofeele festivalului. Câștigătorii competiției BUZZ CEE vor fi selectați cu ajutorul a 3 jurii internaționale, alcătuite din profesioniști din industria de film din Europa.
Cele 29 de filme selectate provin din țări precum Serbia, Turcia, Cipru, Germania, Albania, Austria, Belarus, Croația, Ungaria, Cehia, Slovenia, Slovacia, Ucraina, Rusia, Grecia și România. Câștigătorii competiției vor primi trofeele BUZZ CEE – Long BUZZ (pentru categoria Lungmetraj), Short BUZZ (pentru categoria Scurtmetraj), Real BUZZ (pentru Film documentar) și Student BUZZ (pentru Film studențesc). Trofeele festivalului sunt pictate manual de actorul și artistul plastic Cristi Martin. De asemenea, câștigătorii vor intra în posesia unor premii valoroase, constând în servicii de post-producție, oferite de Cinelab România. Citește în continuare BUZZ CEE – 29 de filme din 16 țări selectate în competiţia oficială→
România găzduiește, în premieră, cel mai mare festival de gen din Europa de Est, care va reuni, pe o suprafață de 15 hectare de plajă pitorească, peste 100 de DJ români și străini. Spectacolele aviatice, workshopurile, cursurile de yoga și atelierele de artă și creație, susținute de artiști și maeștri din toată lumea, vor completa playlist-ul complex și diversificat oferit de invitații care vor urca pe cele 3 scene amplasate pe plaja de la Tuzla.
Evenimentul se adresează atât comunităților internaționale familiarizate cu festivaluri precum Ozora (Ungaria), Shankra (Elveția) Boom Festival (Portugalia) sau Tree of Life (Grecia), dar și publicului din România, dornic să trăiască experiențe inedite, orientate spre dezvoltare personală și relaxare în mijlocul naturii, la malul mării, departe de zgomotul urban și rutina care inhibă creativitatea și încătușează mintea.
Astfel, 24/24h, timp de 4 zile si 4 nopți, vor răsuna la Dakini ritmuri diverse, pentru toate gusturile și stările de spirit. Pe cele 3 scene vor evolua artiști și DJ din toate zonele muzicale și din toată lumea: Citește în continuare Începe Festivalul Internațional Dakini→
Dacă tot am desemnat-o pe maică-mea încă de anul trecut „șoferul oficial al Guliei”, m-am gândit că este momentul să îi fac un update. A venit vara, încep evadările săptămânale în Vamă, o vizită cu Guliamobilul la service și un șofer cu actualizările la zi, și sunt gata de drum!
Update-ul se numește „Curs de conducere defensivă” și l-am instalat la Academia Titi Aur.
Evident că n-am lăsat-o pe maică-mea singurică, nici nu am condus-o doar până la intrarea în academie sau până în sala de curs, ci i-am stat pe cap toată ziua să mă asigur că e un învățăcel cuminte și conștiincios!
Cine s-ar fi așteptat ca eu să fiu captivată de tot ce se întâmpla la curs și la finalul zilei să plec și eu cu o tonă de chestii noi și utile învățate? Dap. chiar și eu care n-am carnet și n-am condus o secundă din viața asta!
Ce este acest curs de conducere defensivă?
Anul acesta, Academia Titi Aur a lansat campania “ViAȚA e a ta” cu scopul de a salva viețile celor care ajung șoferi, însă nu știu să controleze mașinile în trafic, sunt slab pregătiți și nici nu conștientizează ce li s-ar putea întâmpla. “Viața e a ta” este o campanie socială de conștientizare și prevenție, lansată de Academia Titi Aur la nivel național, cu scopul de a trage semnale de alarmă asupra motivelor din cauza cărora au loc accidentele rutiere în România, precum și a necesității cursurilor de conducere defensivă pentru fiecare conducator auto, dar în special pentru tinerii deținători de permis de conducere, cu vărste între 18 și 24 ani pentru care accidentele auto reprezintă CAUZA NR.1 de deces, atât in România, cât și în lume (15%).
În cadrul acestei campanii, nu se trag doar semnale de alarmă și atât, ci se țin cursuri menite să învețe conducătorii auto cum să reacționeze în anumite situații și să clarifice anumite chestii care nu sunt suficient explicate în cadrul școlilor de șoferi. Aceste cursuri de care vorbesc sunt chiar cursurile de conducere defensivă.
Ce presupune cursul de conducere defensivă?
Cursul este împățit în două părți, cu o pauză de masă între ele. Partea teoretică începe cu un test, ca și cum ai da sala din nou, așa, just for fun…sau nu chiar. Continuă apoi cu noțiuni teoretice despre deplasare, aderență, inerție, frânare, sisteme de siguranță și practici periculoase la volan.
Partea practică oferă oportunitatea de a aplica imediat cunoștințele teoretice studiate în prima parte a cursului. În partea a2a a cursului, aflăm pe pielea noastră ce înseamnă un derapaj, un impact și o răsturnare și ne învață cum să punem în practică toate noțiunile învățate mai devreme.
Ce am învățat?
Din postura mea de șofer oficial și mamă de Gulie, trebuie să spun că update-ul a fost o experiență interesantă și benefică. Cronologic vorbind, am înțeles că n-ar fi o idee rea să mai răsfoiesc legislația rutieră și chiar să mai fac niște teste, având în vedere că punctajul obținut n-a fost chiar cel mai lăudabil. Apoi, am învățat că, la fel cum e și-n relațiile interumane, relația ta cu mașina depinde foarte mult de tine, de cât de atent ești cu ea, atât la semnalele pe care ți le transmite, cât și preventiv.
Am înțeles cât de mult contează atenția atunci când ești la volan și cum funcționează regula celor două secunde. Am fost foarte încântată să conduc mașina cu două volane, un simulator unic în lume, brevetat de Academia Titi Aur, pe care poți învăța cum să controlezi mașina în cazul în care aceasta derapează, supravirează sau subvirează. Experiența a fost năucitoare, mi-a adus aminte de pățania de astă iarnă de pe serpentinele dintre Predeal și Râșnov, dar trainerul a avut multă răbdare și, chiar dacă a fost nevoie de o tură în plus, până la urmă am înțeles cum trebuie să procedez să preiau controlul asupra mașinii.
Nu în ultimul rând, a fost foarte relevant când am simțit pe pielea mea cât de mult contează viteza când e să derapezi cu mașina, sau care e diferența când frânezi cu o mașină echipată cu ABS, față de una fără acest sistem. Și aici am beneficiat de o tură în plus pentru că, din teamă, am frânat prea repede și efectul a fost mult diminuat. Procedând corect, conform instrucțiunilor trainerului, am făcut o minunată piruetă pe asfaltul umed și sper să fie prima și ultima experiență de acest gen. Am înțeles cât de importantă e purtarea centurii de siguranță atât pentru șofer, cât și pentru pasageri, am deprins ce e de făcut în caz de tamponare sau răsturnare cu mașina, cum să-ți păstrezi sângele rece și să eviți alte posibile probleme ce pot să apară.
Pentru mine, Gulia, participarea la acest curs de conducere defensivă a însemnat, mai mult decât orice, un impuls foarte puternic … un șut în fund, de-a dreptul…. pentru a mă apuca de școala de șoferi. Pe lângă faptul că am luat un punctaj chiar foarte bun la testul de legislatie (cursul de conducere defesinvă începe cu un test, ca și cum ai da sala din nou), am învățat și multe lucruri care să mă ajute să previn incidentele, ba chiar mai mult decât atât, am aflat cum se simte pe pielea mea un accident și ce e de făcut după ce acesta s-a produs. Toate astea mi-au dat așa un boost de încredere și mă simt acum pregătită să ies în trafic.
De departe partea mea preferată din acest curs a fost experiența din simulatoarele indoor. În primul rând pentru că mi-au dat ocazia să fiu eu actorul principal. Dacă la atelierele de derapaje și de frânare maică-mea era maestrul de ceremonii, iar eu, neavând carnet și nici cunoștințe de condus, eram doar un simplu spectator, la simulatorul de răstunare eu am fost cea atârnată cu capul în jos, prinsă doar în centura și care a trebuit să învețe să „evadeze” din mașina răsturnată.
Pe cât este de amuzant exercițiul, pe atât de tare m-a lovit realitatea. Și da, acum nu numai că îmi pun mereu centura, dar sunt foarte atentă și la cum o pun ca să mă susțină cât mai bine în caz de ceva…piruete..pe orizontală sau verticală!
Eu, Gulia, nu pot să mai fac altceva decât să vă recomand să faceți și voi acest curs de conducere defensivă. Chiar dacă aveți carnet de mulți ani și credeți că le știți pe toate, s-ar putea să aveți o surpriză!
Festivalul „Teatru sub Lună” a ajuns anul acesta la cea de-a 3-a ediţie, și are loc în
perioada 1-16 iulie, în Grădina Quantic din parcul Grozăvești al capitalei. Acest
festival este organizat în cadrul proiectului cultural InDArt, singurul brand
multicultural din România, care a creat în peste 10 ani de existenţă 1000 de
evenimente, implicând 200 de tineri și 30 de parteneri culturali.
Organizatorii au pregătit pentru ediția din acest an, pe lângă spectacole de teatru și concepte culturale diverse, precum show-uri de improvizaţie, concerte de
jazz și rock acustic, expoziţii de fotografie și pictură, dar și de sculpturi din lemn și
fier. Citește în continuare Începe Festivalul „Teatru sub Lună”→
Vara aceasta, Havana Club aduce orașul cubanez pe o stradă din România, împreună cu Sweet Damage Crew. Aventura Havana In The Street începe online, unde iubitorii de rom pot contribui la forma finală a graffiti-ului și pot alege inclusiv orașul în care se va deschide o fereastră către Havana. În joc sunt numeroase premii săptămânale, dar și premiul cel mare: o vacanță de 5 zile în Havana, pentru două persoane.
Nu știu cum sunteți voi, dar eu de fiecare dată când beau Cuba Libre mă și imaginez pe-o stradă din Havana, admirând mașinile alea geniale și privind oamenii din jurul meu. După câteva pahare mă simt scufundată cu totul în lumea aceea super colorata și plină de viață. Așa că imediat ce am aflat că Havana Club aduce Cuba mai aproape, n-am știut cum să mă bag mai repede!
Care e faza?
Aventura cubaneză prinde contur pe www.havanainthestreet.ro, unde vizitatorii site-ului joacă rolul personajului principal în fiecare dintre cele 8 episoade ale ilustrației. De la primul pas în Havana, primul cocktail cu rom degustat sau experiențe de neuitat pe plajele însorite, Sweet Damage Crew dă culoare elementelor poveștii în funcție de alegerile utilizatorilor. Astfel, la fiecare două săptămâni, Havana Club dezvăluie un nou episod și stârnește imaginația iubitorilor de rom, lăsându-i să decidă continuarea următorului capitol din graffiti-ul Havana In The Street. Citește în continuare Havana Club aduce Cuba în stradă – Havana In The Street→
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.OkPrivacy policy